Trei ucraineni furau mașini de lux din R. Moldova, iar apoi le vindeau sau le dezasamblau | VIDEO

Trei cetățeni ai Ucrainei, cu vârste cuprinse între 20 ani și 40 de ani, au fost reținuți ieri. Aceștia furau automobile de lux de pe întreg teritoriul Republicii Moldova, după care le dezasamblau. Anterior, indivizii au fost judecați pentru infracțiuni analogice.

Gruparea criminală a fost documentată de către forțele de ordine pe parcursul lunilor august-noiembrie curent. Indivizii acționau prin diferite scheme de escrocherie cu falsificarea actelor de proveniență  a automobilelor şi codurilor de producere, care activau pe teritoriul Republicii Moldova, Ucraina şi ţările membre ale Uniunii Europene. Astfel indivizii au însuşit 6 automobile de lux, care au fost transportate şi vândute pe teritoriul altor state, ulterior 4 automobile fiind depistate dezasamblate, iar două unități de transport au fost depistate pe teritoriul Ucrainei.

Urmare a măsurilor speciale de investigație și urmărire penală,  pe data de 10 noiembrie, indivizii au fost reținuți și escortați la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale, indivizii și-au recunoscut vinovăția.

Bărbații au fost reținuți pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie al Direcției de Poliție a mun. Chișinău și cercetați pentru ,,Escrocherie” în proporții deosebit de mari, care conform legislației se pedepsește cu închisoare de la 8 la 15 ani.

Polițiștii întreprind toate măsurile pentru a stabili dacă sunt  și alte  persoane implicate în acest caz.