PCCOCS și INI au descins cu percheziții la Moldovatransgaz, „Șoldănești-gaz”, ,,Ialoveni-gaz”, „Bălți-gaz” | UPDATE

PCCOCS și INI efectuează percheziții la întreprinderile Moldovatransgaz, „Șoldănești-gaz”, ,,Ialoveni-gaz” și „Bălți-gaz”.

UPDATE // Ofițerii Inspectoratului Național de Investigații (INI) al IGP în comun cu procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au efectuat percheziții la întreprinderi distribuitoare de gaze naturale, care au prejudiciat S.A. ,,Moldovagaz” și întreprinderile afiliate acesteia, în proporții de 20.000.000 lei.

Polițiștii și procurorii au ridicat documente relevante cauzei penale, dar și mijloace bănești de proveniență necunoscută, de la persoane publice. Materialul probatoriu ridicat de către oamenii legii va fi examinat pentru stabilirea circumstanțelor pe faptul implementării unei scheme frauduloase, care a cauzat aceste prejudicii.

Menționăm că, perchezițiile efectuate au legătură cu cele desfășurate în luna octombrie 2019, la societatea comercială ,,Ungheni-Gaz”.

Dacă vinovăția persoanelor implicate va fi demonstrată, acestea riscă închisoare de până la 15 ani.

politia.md

„Moldovatransgaz” este operator de gaze naturale, iar „Ialoveni-gaz”, „Bălți-gaz” sunt operatori de distribuție de gaze naturale. Toate aceste întreprinderi sunt întreprinderi afiliate (nu filiale ale) SA „Moldovagaz”, deci sunt societăți comerciale separate.