Furturi din locuințe în serie. Cinci bărbați din Hâncești, reținuți | VIDEO

Cinci bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 26 de ani, locuitori ai raionului Hîncești, sunt cercetați penal pentru săvârșirea mai multor furturi din locuințe. Pe parcursul lunilor septembrie-octombrie curent, aceștia ar fi comis cel puțin 9 furturi în zona de centru a țării. Trei dintre suspecți sunt reținuți pentru 72 de ore, alții doi sunt cercetați în libertate.

Suspecții foloseau metoda clasică de pătrundere în locuinţe, prin forţarea geamurilor sau ușilor, atunci când stăpânii nu erau acasă. Preponderent aceștia furau bani și articole din aur. Suma prejudiciului constituie peste 500 000 lei.

Bănuiții nu sunt la prima abatere de la lege, aceștia au fost anterior judecați pentru infracțiuni similare, iar un alt dosar pentru comiterea infracțiunii de furt se află în curs de examinare în instanța de judecată.

Dacă vor fi găsiți vinovați, ei riscă închisoare de la 5 până la 10 ani. În urma reţinerii suspecților, polițiștii au depistat și ridicat mai multe bunuri care se presupune că ar fi fost sustrase în urma comiterii infracţiunilor.