Până la ora 13:00 au votat peste 20 % din alegători. Cea mai slabă prezenţă – orașul Florești

privesc.eu

Până la ora 13:00 și-au exercitat dreptul la vot peste 20 %din numărul celor incluși în listele electorale. Localitatea cu cea mai ridicată prezenţă la vot este com. Dereneu, raionul Călărași unde, la această oră, se atestă o rată de circa 44 la sută. Localitatea cu cea mai slabă prezenţă la vot se dovedește a fi orașul Florești s-au prezentat la urne 12,21 % dintre alegători, conform datelor CEC.

În municipiul Chișinău au votat, pînă la ora 13.00, circa 17%. Cei mai activi sunt alegătorii din sectorul Rîșcani al capitalei, unde au votat peste 17 la sută dintre alegători. La polul opus, se află sectorul Ciocana, unde au votat circa 14,8% dintre alegători.

Cât ține de suburbiile municipiului Chișinău – per general, se înregistrează o prezență de peste 16,5% la sută, cea mai înaltă fiind în com. Condrița (circa 22%), iar cea mai scăzută în com. Cruzești (12 %).

La fel ca și în primul tur de scrutin, femeile sunt cele mai active în rândul votanților, iar cea mai slabă prezență se înregistrează în rândul tinerilor care au între 18 și 25 de ani.

Pentru buna desfășurare a scrutinului de astăzi, circa 2000 de angajați ai Inspectoratului General al Poliției sunt antrenați în asigurarea ordinii și securității publice. Până la această oră, s-au înregistrat câteva cazuri de încălcări sau incidente, acestea fiind legate de transportarea alegătorilor și agitație electorală în preajma secțiilor de votare. Toate cazurile au fost documentate și se examinează de către Inspectoratul General al Poliției.