Fost subofițer de poliție din Bălți, cercetat pentru 550 de euro

Un fost subofițer de poliție din Bălți este cercetat pentru 550 de euro pe care i-a primit pentru a facilita susținerea probelor practice și obținerea de către o persoană a permisului auto de categoria „B”, fără a susține examenele de calificare.

Potrivit informațiilor preliminare, acesta ar fi pretins şi primit de la o locuitoare a municipiului Chișinău –  domiciliată în raionul Florești –  mijloace bănești în sumă de 550 de euro, susținând că ar avea influență asupra unor persoane publice responsabile de documentarea conducătorilor auto din cadrul Centrului Multifuncțional Bălți al Agenției Servicii Publice. Astfel, acesta își asumase rolul să-i determine să faciliteze susținerea probelor practice și obținerea permisului auto de categoria „B”, fără a susține examenele de calificare.

Acum, acesta este cercetat penal  pentru trafic de influență și riscă până la 5 ani de închisoare sau amendă în mărime de la 150.000 lei. Acţiunile pretins a fi ilegale ale acestuia au fost documentate pe parcursul anului 2019, de către ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI, de comun cu procurorii din cadrul Procuraturii  municipiului Chișinău, oficiul Principal.

Suplimentar, oamenii legii au pornit recent un alt dosar împotriva făptașului, pentru o infracțiune similară.