„Camionul morții” | S-a aflat cine sunt cele 39 de persoane și cum și-au dat ultima suflare

Ies la iveală noi detalii terifiante despre cazul celor 39 de persoane găsite fără viață într-un camion din Marea Britanie. Anchetatorii susțin că acestea erau victime ale traficului de migranți. 

Șoferul camionului, care a fost arestat între timp, Maurice Robinson susţine că a condus camionul groazei până în parcul industrial din Essex fără să ştie ce transportă. Abia la destinaţie, când a deschis prima oară containerul, a observat şi cadavrele celor 39 de cetăţeni chinezi care muriseră înghețați la -25 de grade Celsius!

Călătorii, 38 de adulți și un adolescent din China – au înghețat încet până la moarte, în condiții absolut oribile după ce au încercat să ajungă în Marea Britanie pe un bac de marfă de la Zeebrugge, în Belgia. Migranții au fost înghesuiți în interiorul containerului rece, izolat fonic timp de cel puțin 15 ore, până când ușa a fost deschisă de șofer pe o proprietate industrială din Essex.

Când șoferul a deschis containerul și a văzut toate trupurile, a fost absolut îngrozit, sunând la ambulanță. Poliția a venit imediat la fața locului.

Britanicii cred că au de-a face cu o reţea nord-irlandeză care aduce migranţi pe care îi vinde apoi ca sclavi. Ancheta a ajuns până în Bulgaria, pentru că remorca frigorifică era înmatriculată în portul Varna.

Potrivit poliției, unitatea de tractare – partea din față a camionului – a intrat duminică în Țara Galilor, după ce a călătorit din Dublin. Remorca ar fi sosit miercuri la ora 00.30, la Purfleet, venind din Zeebrugge, Belgia. Camioneta și remorca au părăsit portul Purfleet la scurt timp după ora 01:05 în aceeași zi.

Personalul Ambulanței a descoperit cadavrele din container din Parcul Industrial Waterglade din Grays aproximativ 30 de minute mai târziu, imediat după ora 01:30.

Lucy Moreton, reprezentant al Autorităţii pentru Imigrări, a declarat că numărul mare de containere care vin în Marea Britanie în fiecare zi a făcut imposibilă cercetarea lor în interior.

 The lorry driver remained in police custody yesterday evening

sursa: cancan.ro / a1.ro