VIDEO | Contrabandă cu țigări în valoare de 1,9 milioane lei: două persoane arestate

Doi bărbați, în vârstă de 37 și, respectiv, 40 de ani, sunt învinuiți de contrabandă cu produse din tutun în proporții deosebit de mari. Țigările proveneau din regiunea transnistreană și urmau a fi comercializate în Uniunea Europeană.

Marfa a fost descoperită la data de 17 octombrie, într-un camion condus de un bărbat de 40 de ani. Acesta a fost stopat în timp ce se deplasa pe o stradă din mun. Chișinău.

În timpul verificărilor, vameșii au depistat, în peretele lateral al remorcii autocamionului, 1,5 milioane de țigarete ”Favorit” și ”AB” (150 de cutii), fără timbre de acciz și fără acte de proveniență. Țigaretele au fost reținute, iar mijlocul de transport indisponibilizat până la elucidarea tuturor circumstanțelor producerii faptei incriminate.

Învinuiții au fost arestați preventiv pe un termen de 30 de zile, la demersul procurorilor PCCOCS, care exercită conducerea urmăririi penale. În cazul în care vor fi găsite vinovate, persoanele riscă pedeapsă cu închisoarea pe un termen de la 3 la 10 ani.