Un șofer din Chișinău, amendat cu peste 27.000 lei pentru că a obținut ilegal permis de conducere

Un conducător auto a fost amendat cu peste 27.000 lei pentru folosirea documentelor false.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță obținerea, la Judecătoria Chișinău, a condamnării unui conducător auto, care prin intermediul persoanelor cu funcție de răspundere din CRIS Registru, a obținut ilegal permis de conducere pentru o categorie pe care nu o deținea.

Conducătorul auto, un chișinăuian în vârstă de 54 de ani, a dat dovadă de „tenacitate” în comiterea faptei ilegale: a căutat persoanele care i-au facilitat obținerea ilegală a categoriei pentru care nu a învățat și nu a susținut examene, dar și a plătit pentru aceasta.

Așa cum inculpatul și-a recunoscut vina în întregime și a cerut judecarea cauzei fără alte probe decât cele deja prezentate de procurorul PCCOCS, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani l-a condamnat la pedeapsa sub formă de amendă, în mărime de 27.500 lei.

În ceea ce privește participarea la această ilegalitate a altor persoane, la această etapă, procurorii investighează acțiunile de abuz în serviciu, într-o cauză separată, care urmează a fi expediată în judecată.