Percheziții la ProImobil: contabilitate dublă, salarii în plic și arvune de la persoane folosite în alte scopuri

Oamenii legii au descins, astăzi dimineață, cu un număr de 13 percheziții la compania imobiliară ProImobil din Chișinău, la domiciliile și în automobilele membrilor grupului criminal organizat, bănuiți de abuz de serviciu și evaziuni fiscale. 

Procurorii PCCOCS au ridicat mijloace bănești, documente, telefoane, înscrisuri și suporturi electronice. În aceste clipe, perchezițiile sunt în desfășurare.

Urmărirea penală a fost pornită la data de 15 octombrie 2019, în rezultatul investigațiilor efectuate de ofițerii de investigație ai MAI, informațiilor apărute în mass-media, denunțurilor scrise de actuali și foști angajați ai unei companii care activează în domeniul imobiliar, dar și în urma plângerilor depuse de un număr de persoane, care au avut relații comerciale cu compania imobiliară.

Contabilitate dublă, salarii în plic, arvune de la persoane folosite în alte scopuri

Astfel, în perioada anilor 2018 – 2019, grupul criminal a organizat o schemă ilegală, prin care a prejudiciat bugetul de stat și persoane fizice. Schema criminală consta în achitarea salariului în plic angajaților, tăinuirea de contabilitatea întreprinderii a tuturor tranzacțiilor efectuate în domeniul imobiliar și utilizarea mijloacelor bănești primite de la persoane fizice în calitate de arvună în alte scopuri decât cele prevăzute în contract, ceea ce le-a adus prejudicii ultimilor.

Revenim cu detalii.