Tentative de omor la comandă în Chișinău și Cantemir, comise de asasini plătiți | VIDEO

Doi frați au fost reținuți pentru tentativă de omor la comandă, care au avut loc în Chișinău, sectorul Botanica și Cantemir, satul Stoianovca. Ambele victime au scăpat cu viață.

Comanditarul primului omor era partenerul de afaceri al victimei. Tentativa de asasinat a avut loc la data de 28 februarie 2018, seara, în apropierea blocului de locuit de pe strada Botanica Veche 45, mun. Chișinău. Potrivit rezultatelor investigației, persoane necunoscute au efectuat mai multe împușcături dintr-o armă automată, în direcția unui automobil de model Mercedes, la volanul căruia se afla o persoană cu vârsta de 46 ani. În urma împușcăturilor, acesta s-a ales cu leziuni corporale, fiind internat în stare gravă.

A doua tentativă de omor a avut loc la data de 21 noiembrie 2018. Inițial, o persoană necunoscută l-a ademenit pe un localnic din satul Stoianovca, raionul Cantemir să iasă în stradă. La refuzul victimei, suspectul a pătruns în curte și a efectuat 7 împușcături. Ca urmare a leziunilor provocate, victima a fost internată în spitalul raional Cantemir, în stare gravă. În acest caz au fost identificați comanditarul, care s-a dovedit a fi partenerul de afaceri a victimei și alte două persoane care au avut rolul de organizator și intermediar în săvârșirea infracțiunii fiind diferiți justiției.

Suspecții sunt doi frați cu vârsta de 39 și 40 ani, locuitori ai mun. Chișinău, care conform probelor acumulate, în schimbul unor recompense bănești, au săvârșit ambele crime, cu rol de executori.  În rezultatul efectuării perchezițiilor la domiciliile și locurile de trai temporare ale suspecților au fost depistate și ridicate mai multe telefoane mobile, cartele sim și stații radio de care aceștia sau folosit la organizarea, coordonarea și săvârșirea crimelor, precum și o armă de foc cu care a fost săvârșită una din infracțiuni.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă de la 15 la 20 ani sau detenție pe viață.