Soluția candidatului Valeriu Munteanu pentru pasajele subterane din Chișinău

Candidatul partidului Uniunea Salvați Basarabia pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău, Valeriu Munteanu, propune alocarea surselor financiare din bugetul municipal pentru reparația pasajelor subterane și ordonarea activităților economice din interiorul lor.

„Pasajele subterane din Chișinău că sunt „poate cele mai urâte locuri din oraș”, lucru cauzat de „lipsa de viziune, lipsa de spirit gospodăresc, indiferența și concreșterea intereselor conducătorilor din Primărie cu administratorii economici ai acestor pasaje”.

În oraș sunt 20 de pasaje subterane, iar calculele făcute, inclusiv de cei de la Primăria Chișinău, demonstrează că este nevoie de aproximativ 5-7 milioane lei pentru reparația capitală a unui pasaj. Sunt sigur că în bugetul local pot fi alocați bani pentru ca în trei ani să fie reparate toate trecerile subterane.

Pasajele subterane nu pot fi scoase din proprietatea municipalității. În caz contrar, în timp, acestea ar putea ajunge în proprietate privată și să-și schimbe destinația”, afirmă Munteanu.