Un bărbat din Telenești va sta 30 de ani la închisoare, după ce și-a omorât vecinii

canal3.md

Un bărbat din raionul Telenești a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru omorul a doi vecini, la care se refugiase concubina acestuia.

Bărbatul consumase alcool, împreună cu alte persoane, după ce a plantat copaci pe un deal din preajma localității. Acasă s-a luat la ceartă cu iubita, care a fugit la vecini. A doua zi, bărbatul a mers la aceștia ca să-și convingă concubina să revină acasă, însă, după ce a deteriorat ușa vecinilor, a pornit un nou scandal.

Cei doi l-au lovit repetat pe vecin și concubina acestuia cu o bucată de lemn, până au căzut la pământ. Între timp, concubina făptașului, pe care o căuta, a părăsit casa victimelor la care se refugiase. Ulterior, când bărbatul a revenit în ograda vecinilor, a văzut că ambii au decedat și a chemat oamenii legii, care au investigat cauza.

Așa cum, pe de o parte, făptașul a comis crima după doi ani de la ispășirea pedepsei pentru un alt omor, iar pe de altă parte acesta și-a recunoscut vina și a solicitat judecarea cauzei în procedură simplificată (ceea ce poate rezulta în aplicarea unei pedepse reduse), Judecătoria Orhei l-a condamnat la o pedeapsă cu închisoarea pentru un termen de 30 de ani.