România | Astăzi se decide soarta Guvernului Dăncilă

În România se duce azi o nouă luptă pe viaţa şi pe moarte în războiul politic total dintre Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă. 

Parlamentul devine pentru câteva ore arena în care Opoziţia şi Puterea se vor bate cu toate armele pe care le au. 

Este un moment crucial pentru soarta Guvernul, iar votul pentru moţiuna de cenzură ar putea schimba radical scena politică din România şi va decide în mare măsură ce se va întâmpla inclusiv la alegerile prezidenţiale. 

Mizele sunt uriaşe, tensiunile au atins cote fără precedent, iar cele două tabere au aruncat în joc deja şi ultimii aşi din mânecă. Aşadar ne aşteptă o zi care cu siguranţă va intra în cărţile de istorie.

Parlamentarii PSD, prezenţi la dezbatere, dar nu votează

Parlamentarii PSD vor fi prezenţi în sală la dezbaterea şi votul la moţiunea de cenzură, dar nu vor vota, a anunţat Viorica Dăncilă.

Preşedintele PSD spune că, în interiorul partidului, atmosfera este una optimistă, iar parlamentarii social-democraţi sunt relaxaţi pentru că toţi au convingerea că moţiunea nu va trece.

Este o atmosferă, nu pot să spun relaxată, suntem înaintea unei moţiuni de cenzură, care, bineînţeles, presupune căderea unui Guvern al PSD. Pot să spun că sunt foarte implicaţi şi că toţi colegii, toate colegele mâine speră, au convingerea că moţiunea nu va trece. Au vorbit cu colegii lor din alte partide politice, fiecare a avut un dialog, un dialog ca între colegi şi întăreşte convingerea că moţiunea nu va trece”. 

Mesajul lui Klaus Iohannis înaintea moţiunii

Preşedintele Klaus Iohannis le-a cerut liberalilor să se mobilizeze astăzi pentru răsturnarea Guvernului. Ar fi primul pas dintr-un plan amplu, care ar presupune câştigarea alegerilor prezidenţiale, locale şi parlamentare. 

La o întâlnire a liberalilor din Bucureşti şi Ilfov, Klaus Iohannis a transmis un mesaj tranşant pentru liberali, pe care i-a îndemnat sa lupte pentru a da jos guvernul si sa se mobilizeze la votul motiunii de cenzura. 

Îmi doresc foarte mult ca moţiunea să fie încununată de succes. Acest guvern eşuat, acest guvern în derută trebuie să plece acasă, iar voi sunteţi cei în jurul cărora se va construi un guvern care asigură o tranziţie serioasă, ordonată până la alegerile parlamentare”. 

Sursa: antena3.ro