Procuror anticorupție, reținut aseară. L-a denunțat un polițist | VIDEO

Un procuror din Procuratura Anticorupţie a fost reținut în seara zilei de ieri, după ce a luat o mită de 1500 de euro.

Acesta a fost denunțat de un polițist, care a depus o plângere prin care solicita tragerea la răspundere penală a procurorului pentru estorcarea sumei de 1500 euro ca să adopte o hotărîre favorabilă în cadrul urmăririi penale.

În aceeaşi zi, 9 octombrie 2019, Procurorul General interimar a dispus pornirea urmăririi penale, în baza art. 324 alin. (3) lit.a) din Codul penal, pe faptul coruperii pasive comise de o persoană cu demnitate publică.

În cadrul urmăririi penale s-a stabilit, că la 07.10.2019 petiţionarul a fost invitat la Procuratura Anticorupţie de către procurorul menţionat, care i-a prezentat materialele cauzei penale în care se examinau acţiunile poliţistului şi tot procurorul i-a sugerat să-l telefoneze după serviciu.

La 08.10.2019, aproximativ la ora 20.16, petiţionarul s-a întîlnit cu procurorul lîngă un local din sectorul Botanica mun. Chişinău, unde procurorul a estorcat bani în valoare de 1500 euro pentru soluţionarea favorabilă a cauzei penale în privinţa poliţistului.

în seara zile de 09.10.2019, aproximativ la 21.30, procurorul a fost reţinut în flagrant delict în momentul primirii sumei de 1500 euro de la poliţist, fiind plasat în izolatorul Centrului naţional Anticorupţie.

La moment, procurorul a fost pus sub învinuire şi este audiat în calitate de învinuit. Preliminar, acesta își recunoaşte vina, banii fiind predaţi benevol în momentul reţinerii.

Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani cu amendă în mărime de la 8000 la 10000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.