Ex-liderul PDM, Vlad Plahotniuc, citat de Procuratura Anticorupție

Fostul președinte al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, este citat de Procuratura Anticorupție. Acesta are calitate de bănuit în săvârșirea infracțiunii prevăzute de art.243 alin.(3) lit.b) din Codul Penal al Republicii Moldova – spălarea banilor, săvîrșită în proporții deosebit de mari.

Potrivit unui comunicat al PA, instituția a recurs „la această notificare publică având în vedere că nu există, deocamdată, o altă cale de informare a cetățeanului Vladimir Plahotniuc privind citarea sa în fața procurorului”.

Totodată, Procuratura Anticorupție atrage atenția în privința respectării principiului de prezumție a nevinovăției în privința lui Vladimir Plahotniuc. Acest drept fundamental prevede că persoana acuzată de săvârşirea unei infracţiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăţia sa nu-i va fi dovedită, în modul prevăzut de Codul procedură penală, într-un proces judiciar public, în cadrul căruia îi vor fi asigurate toate garanţiile necesare apărării sale, şi nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.