CRIMĂ în satul Meleșeni | O femeie bătută până la moarte și jefuită. Doi suspecți, reținuți la frontiera cu Ungaria | VIDEO

Trei bărbați, printre care un minor, cu vârste cuprinse între 17 și 32 de ani, au fost reținuți de polițiști, fiind suspectați de comiterea crimei din satul Meleșeni, raionul Călărași. Doi dintre suspecți au fost reținuți în apropierea frontierei Româno-Ungară.

Crima a avut loc în noaptea de 3 spre 4 octombrie 2019. Suspecții au pătruns în casa unei femei din satul Meleșeni, în vârstă de 63 de ani, pe care  au legat – o, și au bătut-o cu cruzime pe toată suprafața corpului, în special lovind-o în regiunea capului și a abdomenului, după care au sustras circa 40 000 de lei.  În rezultatul traumelor primite, femeia a decedat.

La 4 octombrie, organul de urmărire penală al Inspectoratului de Poliție Călărași a pornit cauze penale pentru omor și tâlhărie.  

În cadrul măsurilor speciale de investigație și de urmărire penală efectuate de către angajații Direcției Crime Grave a Inspectoratului Național de Investigații  în comun cu  angajații Inspectoratului de Poliție și Procuratura din Călărași, au fost identificați bănuiții în comiterea crimei, care s-au dovedit a fi un minor de 17 ani din raionul Călărași și doi bărbați de 22 și 32 de ani din raionul Nisporeni și Drochia, ultimii doi anterior judecați pentru viol, jaf, escrocherie.

La 6 octombrie, unul dintre suspecți a fost reținut și și-a recunoscut vina.

Ulterior, oamenii legii au stabilit că ceilalți suspecți au traversat frontiera de stat prin PTF Costești-Stânca, în calitate de pasageri ai unui autocar de model Mercedes, cu numerele de înmatriculare ale Republicii Moldova.

Astăzi, 7 octombrie, în apropierea frontierei Româno-Ungară, au fost reținuți cei doi bănuiți. Aceștia urmează să fie extrădați și diferiți justiției. 

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă 25 de ani de închisoare sau detenție pe viață.