Percheziții în Chișinău și Hâncești | Contrabandă cu autoturisme de peste trei milioane lei | FOTO | VIDEO

În rezultatul unor percheziții, desfășurate în municipiul Chișinău și în mai multe localități din raionul Hâncești, au fost depistate piese de schimb, dezmembrate de la automobilele sustrase din UE și 12 autoturisme cu elemente de identificare falsificate prealabil în Uniunea Europeană, iar în acest sens s-au inițiat cercetări penale pe numele a cinci cetățeni moldoveni.

Ofițerii de investigații ai Poliției de Frontieră în comun cu procurorii ai Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale au descins în data de 2 octombrie curent la domiciliile unor bănuiți de implicare în contrabandă cu autoturisme și la stațiile neautorizate de dezmembrare a automobilelor ce le-ar aparține. Ca urmare, echipa mixtă de investigații a depistat și ridicat din toate locurile percheziționate 12 mijloace de transport cu elemente ale caroseriei și motorului falsificate, piese de schimb dezmembrate de la automobilele sustrase din țările membre ale Uniunii Europene, obiecte și documente care indică spre săvârșirea infracțiunii de către figuranți.

Peste trei milioane lei este valoarea estimativă a mijloacelor de transport introduse ilegal în țară, inclusiv cele comercializate după falsificarea elementelor de identificare.

De menționat că, în documentarea pe cazul de contrabandă sunt vizați administratorul unui service auto și lucrătorii acestuia, ultimii aveau și rolul de transportare a mașinilor. Totodată, dacă va fi demonstrată vinovăția acestora, persoanele riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 10 ani.