Candidatul USB, Valeriu Munteanu promite că în 12 luni va reuși curățarea și amenajarea râului Bâc

salvatibasarabia.md

Valeriu Munteanu, care vrea să devină primar al Chișinăului din partea Uniunii Salvați Basarabia, a prezentat astăzi soluții pentru reabilitarea și amenajarea râului Bâc.

Potrivit candidatului USB, inițial este nevoie de adâncirea albiei râului în zona Bucovăț – Strășeni, după care curățarea albiei și interconectarea sistemelor pluviale. De asemenea, proiectul pe care l-a prezentat Valeriu Munteanu presupune amenajarea zonei dintre străzile Mihai Viteazul și Federeului, cu pasarele, trotuare și zone de recreere.

Aspirantul la funcția de edil al capitalei susține că acest proiect există de mai multă vreme, însă realizarea lui nu ar fi fost permisă de către fosta guvernare democrată, notează radiochisinau.md.

În mandatul de ministru al Mediului (un an și 10 luni) am adus din București (nu din Vorkuta) în Chișinău un proiect de 10 milioane de euro pentru curățarea și amenajarea râului Bâc. Din păcate proiectul stă înghețat în sertarele funcționarilor de ieri și de astăzi.

Mă angajez ca în termen de 12 luni după alegerea mea în calitate de primar general al mun. Chișinău să implementez acest proiect, rezolvând astfel problema durută a râului Bâc”, a scris Munteanu pe Facebook.