Proiect | Pe străzile București și Testemițanu au fost amenajate parcări publice pe timp de zi

mai.gov.md

Astăzi a fost lansat proiectul inițiat de către Ministerul Afacerilor Interne în parteneriat cu Primăria mun. Chișinău, de amenajare a parcărilor publice pe timp de zi, pe adresele: str. Bucureşti – 30 și str. Testemițanu – 31, din mun. Chișinău.

Parcările amplasate pe adresele: str. Nicolae Testemițanu nr.31, ce cuprinde un teritoriu de zece mii m2, are o capacitate de peste 250 de unități de transport și alți 350 m2 pe str. București 30, are o capacitate de peste 150 de unități de transport. Acestea vor activa zilnic, începând cu orele 07:00 până la 19:00.

Terenurile sunt aflate în administrarea Inspectoratului General de Carabinieri al MAI, care va asigura supravegherea spațiului amenajat pentru parcare, în vederea menținerii siguranței publice. Iar Inspectoratul Național de Patrulare al IGP va monitoriza respectarea normelor legale privind siguranța rutieră în proximitatea zonei și va fluidiza traficul rutier pe timp de zi către spațiile respective.

Parcările au fost amenajate în parteneriat cu serviciile abilitate ale Primăriei mun. Chișinău și corespund cerințelor statuate legal, (principiile urbanismului, amenajării și exploatării teritoriului).

Această acțiune este un rezultat al Memorandumului de colaborare semnat între MAI și Primăria mun. Chișinău și are drept obiectiv eficientizarea sistemului de ordine și securitate publică, printr-o abordare proactivă, orientată către nevoile cetățenilor și ale comunității, exprimată prin fluidizarea traficului rutier pe timp de zi și asigurarea accesibilității serviciilor de reacționare la apelurile de urgență 112, în zonele cu risc.