Studentele de la Medicină care au bătut o femeie în stradă, riscă interdicție de intrare în RM

Tinerele care au bătut o femeie pe o stradă din capitală, riscă interdicție de intrare pe teritoriul Republicii Moldova. Este vorba despre patru studente de la Universitatea de Stat de Medicină, cu vârsta cuprinsă între 20 și 22 de ani, originare din Israel. Pe numele acestora a fost pornită o cauză penală pentru huliganism în grup.

Astăzi au fost citate pentru audieri, însă nu s-au prezentat pentru recunoașterea și audierea în calitate de bănuite. Fiind verificate la domiciliu, nu au fost depistate, iar la numerele de telefon indicate nu au răspuns. 

Astfel, se prezumă că tinerele au comis o infracțiune contra securității și ordinii publice, iar în consecință existând motive întemeiate de a considera că  acestea au desfășurat și intenţionează să desfăşoare activităţi de natură să pună în pericol ordinea publică, potrivit  articolului 55 al Legii nr. 200 din 16.07.2010  privind regimul străinilor în Republica Moldova, potrivit IGP.

Amintim că incidentul a avut la data de 23 septembrie, în jurul orei 15:35, pe strada N. Testimițeanu din Chișinău. Cele patru tinere au agresat o femeie în vârstă de 33 de ani. Bătaia s-a petrecut chiar sub ochii copilului victimei în vârstă de 3 ani, după ce femeia le-ar fi spus agresoarelor că nu sunt îmbrăcate corespunzător.

După incident, conducerea USMF a anunțat că studentele au fost exmatriculate.

video: publika.md

În context,  Inspectoratul de Poliție Centru a înaintat un demers către Biroul Migrație și Azil  al MAI, cu privire la declararea celor patru persoane indezirabile pe teritoriul țării pentru o perioadă de 5 ani.