Șoferița Porsche-ului, implicat în accidentul de la Buiucani, era beată criță

Șoferița automobilului Porsche Cayenne, care s-a tamponat violent într-un troleibuz plin cupasageri, în sectorul Buiucani, avea concentrația de alcool în sânge de 1,87 g/l, conform rezultatelor expertizei medico-legale emise de Centrul de Medicină Legală.

Potrivit pct.4 lit. b) al Hotărârii Nr. 296 din 16.04.2009 cu privire la aprobarea Regulamentului privind modul de testare alcoolscopică şi examinare medicală pentru stabilirea stării de ebrietate şi naturii ei, conducătorul autoturismului se afla în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat”, se menționează într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliției.

Amintim că accidentul a avut loc în data de 30 septembrie, la intersecția străzilor Alba Iulia și Onisifor Ghibu. Femeia a tamponat un troleibuz, care a derapat pe trotuar. În urma impactului puternic, șoferița a ajuns în stare gravă la spital, iar pasagerul său, de 34 de ani, a decedat pe loc. Și persoanele din troleibuz au avut de suferit. În total, 25 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. O femeie de 51 de ani a fost operată, iar acum starea ei este de gravitate medie. În spital, mai rămân 9 persoane.

La fel a fost supusă intervenției chirugicale și femeia din Porsche, ea fiind deocamdată inconștientă și conectată la aparatul de respirație dirijat.

Accidentul s-ar fi produs din cauza vitezei excesive, a traversării la culoarea roșie a semaforului, dar și din cauza stării de ebrietate.

Primele imagini după accident:

De menționat că, șoferița a mai urcat băută la volan și a fost implicată în mai multe accidente rutiere. Ea a fost condamnată la șase luni de închisoare, după ce a provocat un accident în 2017. Pe numele acesteia au fost întocmite 43 de procese verbale contravenţionale și a figurat 5 dosare penale.

video: tv8.md / Facebook