VIDEO 18 + | „…zda mamii lor … să mă frece ei pe mine????” Două profesoare de la Colegiul de Ecologie înjură elevii că nu le-au dat „cât trebuie”

Două profesoare de la Colegiul de Ecologie din Chișinău au fost filmate în timp ce înjurau și numeau elevii cu cuvinte necezurate. Femeile sunt supărate pe discipoli că nu au adunat destui bani, mită pentru note mai mari la examene.

Atenție! Limbaj licențios!

Acestea luau bani de la elevi pentru a determina alţi profesori să le acorde note majorate sau pentru a nu-i lăsa restanţieri la unele discipline. În cadrul urmăririi penale, s-a constatat că profesoarele au primit 10 000 de lei de la mai multe clase de elevi.

Astăzi dimineață, ofițerii CNA şi procurorii anticorupție au descins cu percheziţii la domiciliile bănuitelor. De la una dintre profesoare a fost ridicată suma de 12 000 de euro, iar de la cealaltă 4000 de euro – bani, despre care susţin că ar fi economii. Până la clarificarea provenienţei acestora, mijloacele financiare se vor afla în custodia anchetatorilor. De asemenea, de la domiciliul acestora au fost ridicate înscrisuri de ciornă, inclusiv liste ale elevilor cu menţionarea sumelor de bani primite şi a notelor pentru fiecare elev în parte.

În prezent, bănuitele sunt cercetate în stare de libertate, iar dacă vor fi găsite vinovate, acestea riscă o amendă în mărime de până la 300 000 de lei sau închisoare de la 3 la 6 ani.