Maia nu-l poate prinde pe Pompeo. A ratat din nou întâlnirea cu secretarul de stat al SUA

privesc.eu

Maia Sandu nu se mai vede cu secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, deși acest lucru a fost promis de Guvern. În agenda publicată pe pagina Departamentului de Stat al Statelor Unite se anunță că Pompeo se va afla în aceste zile în Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite, scrie Timpul.md.

Pentru ziua de azi Premierul Republicii Moldova are o întrevederea cu administratorul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională, Mark Green.

Amintim că Guvernul Republicii Moldova a anunțat la data de 31 august că vizita delegației guvernamentale în SUA, în frunte cu Maia Sandu, pentru primele zile din luna septembrie a fost amânată. Motivul indicat de autoritățile de la Chișinău – „au intervenit schimbări în agenda Secretarului de Stat Mike Pompeo”.

„Cu referire la vizita în SUA planificată pentru săptămâna viitoare, Guvernul Republicii Moldova anunță că aceasta se amână pe motiv că au intervenit schimbări în agenda Secretarului de Stat Mike Pompeo. Oficiul Secretarului de Stat ne-a cerut o altă opțiune de timp și în prezent se lucrează pentru a găsi o dată potrivită pentru ambele părți. În ceea ce privește inițierea unor procese importante pe agenda parteneriatului nostru cu Statele Unite, am discutat cu domnul John Bolton la Chișinău aspectele cele mai importante și am stabilit acțiunile care urmează a fi întreprinse de Guvernul de la Chișinău în următoarele luni”, se menționa în comunicat.

Marți, 17 septembrie, Guvernul, într-un comunicat de presă, a confirmat întrevederea cu Mike Pompeo, precizând că aceasta va avea loc la data de 18 septembrie.

sursa: Timpul.md