Noul ministru al Sănătății, oprește campania „Un doctor pentru tine”. Reacția ex-premierului Filip

msmps.gov.md

Noul ministru al Sănătății, Ala Nemerenco, a anunțat despre stoparea, începând de astăzi, a campaniei „Un doctor pentru tine”, demarată de fosta guvernare și care oferea consultații gratuite populației.

Într-o postare pe Facebook, Nemerenco afirmă că „ministerul de resort s-a jucat de-a lungul anilor de-a “Un doctor pentru tine”, în timp ce baniii grei din sănătate erau direcționați spre alte buzunare. Mâine încheiem caravana, lăsăm doctorii la vatră, nu mai utilizăm resursele pentru cai verzi”, scria, ieri, ministrul.

Astăzi, fostul premier Pavel Filip a venit cu o reacție, menționând că acest proiect a fost gândit ca o soluție temporară până când în Republica Moldova va exista un sistem medical sănătos.

Peste 80 de mii de oameni au fost consultați gratuit până acum în cadrul campaniei #undoctorpentrutine. Este un proiect de care sunt mândru, un proiect care a fost gândit ca o soluție temporară până când vom reuși să construim în Moldova un sistem medical sănătos. Dacă stai în birou în Chișinău și scrii postări pe Facebook, nu construiești un sistem medical puternic și nici nu vezi cât de mari sunt problemele în satele noastre. Este un domeniu complicat, de asta am venit cu acest program de profilaxie. Închiderea lui cum va rezolva problemele care sunt? Înțeleg că nu puteți construi, dar de ce distrugeți? Atâția oameni au beneficiat de aceste consultații gratuite. Puteți să îi asigurați că de mâine se vor bucura de servicii medicale de calitate?”, a scris Pavel Filip, pe Facebook.

Menționăm că „Un doctor pentru tine” a fost lansată în luna august 2018, la inițiativa Prim-ministrului Pavel Filip, pentru a spori accesul populației din zonele rurale la servicii specializate.