Doi indivizi reținuți pentru furturi în proporții deosebit de mari | VIDEO

politiacapitalei.md

Doi tineri cu vârstele de 18 ani și respectiv 19 ani, originari din raionul Hâncești, au fost reținuți, fiind bănuiți de comiterea unui furt din casă în proporții deosebit de mare.

Cazul a avut loc la data de 25 mai. Polițiștii IP Centru au fost alertați de proprietara locuinței de pe strada Ialoveni, în vârstă de 56 ani, comunicând că din locuință i-au fost sustrase mai multe bunuri materiale. La fața locului polițiștii au stabilit că indivizii au pătruns în locuință prin forțarea geamului din termopan, de unde au sustras bani în sumă de 46 000 lei, 14 000 euro, telefon mobil de model „Samsung S9”, o tabletă „Samsung Galaxy Tab”, un ceas pentru dame de model „SPRIT” și bijuterii confecționate din aur și argint, cauzând proprietarei un prejudiciu în sumă de 440 980 lei.

În urma măsurilor speciale de investigație și urmărire penală, polițiștii au stabilit identitatea și locul aflării a indivizilor. Ulterior forțele de ordine au efectuat mai multe percheziții autorizate la domiciliile indivizilor, unde au fost depistate și ridicate o parte din bunurile sustrase, iar din banii furați aceștia și-au procurat un automobil “Audi A6” și o motocicletă “Yamaha”.

În cadrul audierilor indivizii și-au recunoscut vinovăția, aceștia anterior s-au dovedit a fi judecați pentru infracțiuni analogice.

Actualmente, tinerii sunt plasați în arest preventiv pe un termen de 30 de zile, fiind cercetați penal pentru furt în proporții deosebit de mari, care conform legislaţiei în vigoare se pedepseşte cu închisoare de la 7 la 12 ani.