Un minor a furat două automobile ca să se „plimbe”. O mașină a răsturnat-o | VIDEO

politiacapitalei.md

Un minor de 16 ani, originar din raionul Orhei, a fost reținut de poliție, fiind bănuit de răpirea a două automobile. Oamenii legii au fost alertați în dimineața zilei de 16 mai, la orele 06:45.

Cele două mașini, de model „Volkswagen” și „Opel”, au fost răpite din satul Hulboaca, mun. Chișinău.

Proprietarul automobilului „Volkswagen B4” a declarat că l-a parcat la poartă, iar dimineață a depistat lipsa acestuia, iar proprietarul automobilului  „Opel” și-a parcat automobilul în ograda casei.

În urma măsurilor întreprinse de polițiști automobilul „Volkswagen” a fost depistat la o distanță de 700 m de locuința proprietarului, fără combustibil, iar „Opel”-ul a fost găsit răsturnat într-un lan de grâu din apropierea raionului Criuleni.

În urma acțiunilor speciale de investigații, minorul a fost localizat și escortat la Inspectoratul de Poliție pentru audieri și stabilirea tuturor circumstanțelor. Acesta a spus că a vrut să se plimbe. Este de menționat că minorul nu este la prima abatere, anterior fiind judecat pentru infracțiuni similare.

Minorul este cercetat penal în stare de libertate pentru răpirea mijlocului de transport, infracțiune care, conform legislației în vigoare, se pedepsește cu închisoare de la 3 la 5 ani.