Maia Sandu interzice magazinele duty free, la frontieră și în Transnistria

0
119
dufremol.md

Benzinăriile duty free, magazinele, barurile și restaurantele duty free la intrarea în Republica Moldova și în regiunea transnistreană vor fi interzise, anunță
prim-ministrul Maia Sandu, într-o postare pe Facebook. Potrivit noului premier, din cauza acestora bugetul de stat suportă pierderi de milioane.

Am rugat colegii mei din Parlament să elaboreze și să înregistreze în regim de urgență un proiect de lege prin care se anulează benzinăriile ”duty free”, precum și posibilitatea existenței magazinelor, barurilor și restaurantelor cu regim ”duty free” la intrarea în Republica Moldova și la intrarea în regiunea transnistreană. Dincolo de faptul că prevederi legale de genul celor menționate nu există în nicio țară din lume, bugetul public național suportă pierderi de sute de milioane de lei drept urmare a implementării acestor legi, iar beneficiarul acestora este un personaj toxic implicat în afaceri dubioase, inclusiv în furtul miliardului”, a scris Maia Sandu.

Maia Sandu a mai adăugat că actualul Guvern „nu va admite astfel de inițiative pe viitor și le va anula pe toate cele adoptate de către regimul oligarhic care a condus Republica Moldova până la 8 iunie a.c”.