Blocul prăbușit din Otaci | Celula de criză monitorizează situația | FOTO | VIDEO

La Otaci a fost instituită Celula de criză după ce scara unui bloc cu nouă etaje din oraș s-a prăbușit. Reprezentanţii mai multor servicii, dar şi responsabili din cadrul autorităţilor publice s-au întrunit astăzi dimineață, la ora 7.20 minute, la şedinţa Comisiei pentru situaţii excepţionale.

Comisia a  restricţionat accesul la construcţia avariată pentru a nu pune în pericol viaţa oamenilor. Zona va fi securizată de organele de drept, iar la faţa locului se va afla permanent o ambulanţă.

Totodată, la şedinţă a fost luată decizia de a defrişa zona din preajma construcţiei avariate pregătind terenul pentru demolare.

Potrivit informaţiei IGSU, la faţa locului sunt dislocate 12 unităţi de tehnică şi 45 de angajaţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Amintim că în seara zilei de miercuri, 19 iunie, o parte a unui bloc din Otaci s-a surpat. 46 de oameni, inclusiv 11 copii, au fost evacuaţi din blocul avariat. În urma surpării blocului nu au fost raportate victime.

Potrivit informațiilor, există mai multe cauze a prăbușirii: apa care s-a adunat în subsol în urma ploilor torențiale, dar și lucrările efectuate de unii locatari în apartamente (s-au distrus unii pereți). La moment, există riscul ca și alte scări a blocului să se surpe.

45 de oameni au mers la rude, iar o persoană a fost cazată de autorităţi în incinta Liceului “Mihai Eminescu” din oraşul Otaci.