UPDATE | Deputații se întrunesc în ședință. Ar putea stabili data alegerilor locale

parlament.md

UPDATE // Alegerile locale generale vor avea loc pe 20 octombrie 2019.

Începând cu ora 10.00, parlamentarii se întrunesc în ședință plenară. Pe ordinea de zi figurează un proiect de hotărâre privind stabilirea datei alegerilor locale generale.

Potrivit deciziei Biroului permanent al Parlamentului de luni, Legislativul va discuta și proiectul de hotărâre cu privire la constituirea Comisiei de anchetă pentru analiza modului de organizare și desfășurare a privatizărilor proprietății publice, începând cu anul 2013.

De asemenea, va fi examinat proiectul de hotărâre cu privire la constituirea Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa puciului anticonstituțional a Partidului Democrat realizată prin intermediul Curții Constituționale  și a Procuraturii Generale.

Pe ordinea zi mai sunt incluse modificări ale Legii cu privire la Serviciul de Protecție și Pază de Stat, cu privire la modificarea articolului 20 din Codul Electoral, în lectura a doua, precum și modificarea proiectelor de hotărâri privind înființarea comisiilor permanente ale Parlamentului și componența lor numerică.