Șeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, își dă demisia

Facebook/Sîrbu Victor

Şeful adjunct al Inspectoratului General de Poliţie, Gheorghe Cavcaliuc, a anunțat că-și dă demisia. Într-o postare pe Facebook, acesta menționează că pleacă din funcție de pe 17 iunie, din motiv că urma să asigure ordinea publică la protestele anunțate pentru duminică, 16 iunie.

A venit timpul pentru o nouă filă și în cariera mea profesională, de aceea, Vă informez despre demisia mea începând cu data de 17 iunie 2019. Aș putea pleca chiar astăzi, dar simțul responsabilității pentru siguranța cetățenilor Republicii Moldova impune necesitatea organizării evenimentului din 16 iunie 2019, la care se așteaptă participarea a zeci de mii de cetățeni din toată țara”, a scris Cavcaliuc.

Şeful adjunct al IGP a adăugat că se va implica în politică și că va crea un nou partid.

După demisia mea voi fi în continuare alături de voi, cetățenii Republicii Moldova, dar într-o altă calitate.

Consider că, experiența bogată pe care am acumulat-o de-a lungul carierei mele în diferite funcții, inclusiv manageriale, îmi va permite formarea unei echipe puternice de profesioniști și patrioți ai acestei țări, care va contribui la consolidarea statului de drept și bunăstării cetățeanului.

Îmi propun implicarea în politică și crearea unei noi formațiuni politice, care va evoluționa spre bine Republica Moldova pentru urmașii urmașilor noștri!”,
a conchis Cavcaliuc.

Amintim că Partidul Democrat a anunțat că se retrage de la guvernare prin demisia Executivului. Astfel, toți miniștrii din Cabinetul Filip au plecat din funcții, lăsând fotoliile pentru miniștrii numiți de Guvernul condus de Maia Sandu.


Citeste mai mult: adev.ro/pt4ssd