Kievul respinge informațiile privind implicarea lui Pavel Filip în acțiuni ilegale

Autorităţile de la Kiev confirmă că premierul Pavel Filip nu a fost implicat în acţiuni ilegale, aşa cum au trâmbiţat, zilele trecute, exponenţii Alianţei Kozak din Parlament. Despre aceasta a anunţat chiar Pavel Filip, într-o postare pe Facebook.

”Nu a fost constatată încălcarea legii”. Este răspunsul pe care l-am primit astăzi de la autoritățile de la Kiev la scrisoarea mea adresată acum câteva zile, după ce mai multe instituții de presă au scris că aș fi fost implicat în estorcarea unei sume de bani de la un anumit individ. Probabil, același răspuns l-ar fi primit și instituțiile de presă care au scris despre această așa-numită ”investigație”, dacă ar fi solicitat aceste informații de la autoritățile ucrainene. Ar fi aflat că încă 3 luni în urmă, la 22 martie, se constatase că acuzațiile sunt false și nefondate”, a scris Pavel Filip.

Premierul a precizat că îşi rezervă dreptul de a depune o cerere privind atragerea la răspundere a cetățeanului care a depus plângerea, pe care îl acuză de defăimare și calomnie.

În același timp, îmi pare rău că unii politicieni din țară, din disperare, încearcă să arunce cu mizerii, ca să crească tensiunile în actualul context politic, și așa destul de complicat. Anume acum e nevoie de calm și rațiune”, a mai scris Pavel Filip.