Descinderi la domicilii, depozite și magazine într-un dosar de contrabandă cu mărfuri | VIDEO

Mărfuri de circa patru milioane de lei au fost depistate în cadrul unei ample operațiuni realizate de către procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale în comun cu Serviciului Vamal.

În total, au avut loc șapte percheziții, operate în cadrul unui dosar penal intentat pentru contrabandă cu mărfuri de larg consum, inclusiv restricționate.

Vizați pe acest caz sunt trei bărbați din Chișinău, cu vârste cuprinse între 40 și 45 de ani. Aceștia cumpărau mărfurile din Ucraina și le introduceau în țară prin contrabandă. Ulterior, acestea erau repartizate comercianților din municipiul Chișinău.

Prima reținere a fost operată în cadrul unui flagrant realizat la depozitul deținut de organizatorul grupării, chiar în momentul descărcării mărfurilor de contrabandă. În cadrul controlului, în tavanul vehiculului percheziționat, au fost depistate mai multe loturi de produse, aparate și accesorii pentru îngrijirea personală, articole de încălțăminte, baterii și cabluri de interconectare, toate fără acte de proveniență.

Imediat după reținere, organele de anchetă au descins cu percheziții la domiciliul liderului grupării, precum și la trei puncte comerciale din Capitală, unde au fost depistate alte loturi de mărfuri de larg consum, fără acte de însoțire.

Printre loturile de bunuri au fost descoperite și insecticide, care fac parte din categoria produselor ce pot fi importate doar în baza autorizațiilor speciale.

Verificările au fost extinse și asupra magazinelor și depozitelor gestionate de alți doi agenți economici, despre care se cunoștea că făceau comanda și primeau mărfuri introduse prin contrabandă de către bănuiți. În urma acestor controale, au fost depistate loturi impunătoare de mărfuri, pentru care proprietarii nu au putut prezenta niciun act de proveniență.

Valoarea mărfurilor depistate în cadrul flagrantului și perchezițiilor operate depășește 3,8 milioane de lei.

În caz că vinovăția acestora va fi demonstrată, suspecții riscă până la 10 ani de închisoare. Cercetările continuă în vederea identificării tuturor persoanelor implicate sau cu tangență la acest caz.