Gaburici, în vizită la 112: Operativitatea contează. De aceea trebuie să grăbim renovarea celui de-al doilea sediu

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a întreprins astăzi o vizită de lucru la Serviciul Național Unic pentru Apelurile de Urgență 112. În cadrul vizitei au fost discutate mai multe subiecte, printre care operativitatea cu care sunt preluate apelurile de urgență, cum Serviciul 112 face față situațiilor de criză, dar și despre reparația celui de-al doilea sediu destinat Centrului de preluare a apelurilor.

Operativitatea contează foarte mult în situațiile de criză, cei care apelează la 112 trebuie să fie preluați imediat de un specialist, în acest sens, este necesar să existe și operatori de rezervă care în orice moment să poată interveni în preluarea apelurilor. De asemenea, trebuie să grăbim lucrările de renovarea celui de-al doilea sediu, pentru a asigura funcționalitatea acestuia în termenii stabiliți și să putem ajuta cât mai mulți oameni care au nevoie de suport și ajutor”, a menționat Chiril Gaburici.

Serviciul național unic pentru apelurile de urgență 112 a devenit operațional în Moldova în iulie 2018. Numărul 112 este gratuit şi poate fi apelat de pe orice telefon fix sau mobil în Moldova şi întreaga Uniune Europeană.