VIDEO | Ce spune Năstase despre finanțarea PSRM din exterior și cum explică numirea în funcție a cumătrului său

Portalul Telegraph.MD a publicat o înregistrare video, în care un tânăr îi adresează niște întrebări președintelui fracțiunii parlamentare a Platformei DA, Andrei Năstase. Tânărul a dorit să afle, dacă acesta a știut că Dodon este finanțat de peste hotare și dacă da, de ce a dorit să facă alianță cu acesta.

Tânărul care a mers să îl întrebe pe Năstase, i-a amintit că Maia Sanu, colega sa de alianță, a depus o sesizare la Procuratura Generală, cu privire la trădarea de Patrie din partea lui Igor Dodon. Năstase însă nu a venit cu un răspuns clar, spunând că el nu cunoștea despre finanțarea din exterior a PSRM-ului.

Persoana care a filmat înregistrarea a dorit să afle de ce Andrei Năstase a ales să trădeze propriile promisiuni și principii, pentru a face alianță cu PSRM, a cărui lider neformal a recunoscut că primește finanțare de la Moscova (aproape 1 milion de dolari lunar!).

La un moment dat, când Andrei Năstase a fost întrebat dacă dorește sau nu să fie federalizată Republica Moldova, acesta a răspuns că nu dorește acest lucru, chiar dacă a făcut această alianță cu PSRM. În momentul în care tânărul l-a întrebat despre faptul că Năstase a luat decizia de a-și desemna cumătrul la funcția de șef al IGP, acesta a decis să urce în automobil, spunând că este ofensat de această întrebare și a închis ușa la automobil, evitând oricare alt gen de discuții.