Ședință la GUVERN: Pavel Filip cere să fie asigurată funcționarea normală a instituțiilor publice

Premierul Pavel Filip solicită funcționarea în regim normal a instituțiilor publice, astfel încât cetățenii să nu fie afectați. Declarația a fost făcută astăzi, în cadrul unei ședințe comune cu miniștrii, secretarii de stat, șefii de agenții și instituții publice.

„Premierul a solicitat să fie asigurată activitatea în regim normal a instituțiilor publice, în baza Constituției și legilor țării, astfel încât cetățenii să nu aibă de suferit în urma crizei politice”, se conține într-un comunicat de presă al Guvernului.

Amintm că în data de 7 iunie, Curtea Constituțională a statuat că termenul limită de formare a Guvernului a expirat, iar președintele este obligat să dizolve Parlamentul.

Pentru că șeful statului a refuzat să-și îndeplinească obligațiile constituționale, Curtea a constatat circumstanțele care justifică dizolvarea Parlamentului și a decis că decretul privind dizolvarea legislativului și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate urmează să fie semnat de prim-ministrul Pavel Filip, în calitate de președinte interimar.

La 9 iunie, Pavel Filip a semnat decretul privind desfășurarea scrutinului la 6 septembrie curent.