PDM cer demisia lui Dodon: vrea federalizarea RM. Candu: Prin astfel de document își trădează țara

privesc.eu

Partidul Democrat cere demisia șefului statului, pentru că Igor Dodon vrea să federalizeze Republica Moldova. Poziția partidului a fost prezentată de vicepreședintele PDM, Andrian Candu în cadrul unei conferințe de presă. Potrivit lui Candu, democrații vor iniția procedura de demitere a șefului statului, astfel, încât în toamnă să avem alegeri prezidențiale.

„Cerem demisia președintelui Dodon, prin astfel de document își trădează țara, care nu are nevoie de astfel de președinte. Solicităm ca în toamnă să fie declarate alegeri parlamentare anticipate și alegerile președintelui.

Avem nevoie de un președinte care să-și iubească țara, să apere interesele țării, nu interesele personale. Consideram că ceea ce se va intâmpla astăzi în parlament deja miroase a uzurpare a puterii și ce se va întâmpla în parlament, considerat nefuncțional, va fi ilegal.

Ne asumăm dreptul și posibilitatea să organizăm proteste și manifestații pentru a ne exprima viziunea politică împotriva lui Dodon. Dacă are onoare, tre să-și dea astăzi demisia”, a declarat Candu, citat de publika.md.