Ce spune Poliția despre BOMBELE de ieri de la Parlament, Guvern și Președinție

Direcția de Poliție a mun. Chișinău a emis un comunicat în care oferă detalii privind plasarea unor dispozitive explozive în incinta clădirilor Parlamentului, Guvernului și Președinției, în timpul protestelor desfășurate ieri la Chișinău.

Potrivit poliției, la Serviciul specializat 112, au parvenit 2 apeluri telefonice anonime, de la un numar de mobil al unui operator de telefonie mobilă națională, prin care un bărbat a comunicat că în sediile Guvernului, Parlamentului și Președinției RM ar fi instalate dispozitive explozive.

Primul apel a fost înregistrat la ora 17.50, care comunica că sediul Guvernului ar fi minat. Ulterior a fost înregistrat alt apel, care informa despre minarea Președinției și Parlamentului. La faţa locului au intervenit, imediat, toate serviciile specializate ale Inspectoratului General al Poliţiei și Poliției Capitalei care au încercuit zona şi au evacuat personalul.

În total au fost antrenate 2 grupe de cercetare penală din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, 2 grupe de geniști ai Centrului tehnico-criminalistic şi expertize judiciare al IGP, și 2 grupe din cadrul centrului chinologic.

În urma cercetărilor minuțioase efectuate de către polițiști, care au durat până la orele 00:50, nu a fost depistat nici un obiect care ar prezenta pericol, se spune în comunicatul Direcției de Poliție.

În acest caz a fost inițiat un proces penal pentru examinarea cazului prin prisma art. 281„Comunicarea mincinoasă cu bună ştiinţă despre actul terorism” Cod Penal al RM. Se întreprind măsuri de investigații pentru stabilirea persoanei care a efectual apelul. Conform legislaţiei în vigoare, aceasta riscă amendă în mărime de la 27 500 la 42 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 2 ani.

Totodată organele polițienești urmează sa stabilească prejudiciul material care a fost cauzat statului prin acțiunile culpabile ale faptașului.