Discuții la Ministerul Economiei privind o nouă cursă aeriană

foto: today.md

Ministrul Economiei și Infrastructurii Chiril Gaburici a avut discuții cu Ambasadorul Letoniei în Republica Moldova, Uldis Mikuts, privind lansarea cursei aeriene Riga-Chișinău.

Îmi doresc și voi susține ideea lansării unei noi curse, și anume Riga-Chișinău. Cred că odată cu lansarea acestei curse, relațiile dintre Republica Moldova și Letonia se vor dezvolta cu pași și mai rapizi, pe mai multe domenii strategice”, a declarat Chiril Gaburici.

La rândul său, Uldis Mikuts a menționat că susține această idee, care la sigur va avea un impact social și economic imediat.

Oficialii au declarat că sunt agenți economici letoni care își desfășoară activitatea în Republica Moldova, dar și mulți cetățeni moldoveni plecați în Letonia, care așteaptă lansarea acestei curse.

În cadrul întrevederii, partenerii au discutat și despre programe comune care vor dezvolta sectorul turismului din ambele țări. De asemenea, Chiril Gaburici a menționat că organizarea unui business forum bilateral Moldova–Letonia este foarte necesar și important pentru ambele țări.

La moment, în Republica Moldova activează 63 întreprinderi cu capital leton, investițiile în capitalul social însumând 33,05 mln lei.