Năstase minte despre angajamentul semnat pe 21 februarie: a omis partea ce ține de coaliție INFORMALĂ cu PSRM

Fostul procuror din perioada sovietică, partenerul de binom al Maiei Sandu, Andrei Năstase, minte, de îngheață apele. Acesta a declarat astăzi la o conferință de presă că decizia partidului său de a susține hotărârea PAS de a vota un speaker socialist nu este o încălcare a angajamentului semnat pe 21 februarie. Atunci, toți candidații blocului ACUM s-au angajat să renunțe la mandat, dacă vor face coaliții cu PSRM.

Ne menținem angajamentul de a nu face coaliție, alianță, în același timp, căutăm soluții corecte, legale și morale pentru a depăși starea în care ne-au adus alții”, a declarat Năstase.

Ca să fie mai credibil, acesta a citit și din declarație ”Respectând angajamentele asumate în fața cetățenilor în data de 21 februarie 2019 de a nu face coaliție cu partidele oligarhice și antieuropene”, a declamat Năstase.

Acesta a trișat însă, pentru că în angajament scrie, negru pe alb, ”mă angajez în fața poporului Republicii Moldova să nu particip la crearea unei coaliții de guvernare (formală sau INFORMALĂ) cu Partidul Democrat din Moldova, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, etc”.

Năstase a omis conștient sintagma INFORMALĂ, dar și aici s-a dat de gol. Liderul PPDA a declarat că le cere socialiștilor să semneze un protocol de cooperare politică, prin care PSRM să-și asume votarea așa-numitului ”pachet antioligarhic”. Acest protocol înseamnă anume coaliție formală.