Droguri cumpărate în Franța și aduse în Moldova. Un suspect, prins când primea coletul | VIDEO

PCCOCS

Activitatea unui grup criminal organizat, specializat în contrabandă cu droguri de tip „subutex” a fost deconspirată de PCCOCS și INI. Drogurile erau procurate din Franța și introduse clandestin pe teritoriul Republicii Moldova prin intermediul rutelor internaționale.

Unul dintre suspecți a fost reținut în flagrant delict, chiar în momentul când primea coletul transmis de către complicii săi din Franţa. În interior oamenii legii au găsit 189 de pastile „subutex”, camuflate în cutii cu produse de cofetărie, valoarea cărora pe piața neagră constituie aproximativ 300.000 lei.

Totodată, în urma efectuării perchezițiilor, au fost reținuți alți doi membri ai grupării.

Suspecții, cu vârstă cuprinsă între 26 și 32 de ani, originari ai raionului Orhei, au fost reținuți pentru 72 de ore, și în privința acestora procurorii urmează să solicite aplicarea măsurii preventive pe un termen de 30 de zile. Dacă vinovăția acestora va fi demonstrată, ei riscă o pedeapsă cu închisoare până la 10 ani pentru infracțiunea de contrabandă, iar pentru circulația ilegală a drogurilor o pedeapsă de până la 15 ani.

Cercetările continuă în scopul documentării și identificării tuturor persoanelor implicate în schema frauduloasă și tragerii la răspundere a acestora.