Deputații unioniști, îndemnați să boicoteze votarea Zinaidei Greceanîi în funcția de speaker

foto: parlament.md

Deputații unioniști din blocul ACUM sunt îndemnați să boicoteze alegerea președintelui Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Zinaida Greceanîi, în funcția de speaker al Legislativului. Bloggerul Corneliu Gandrabur a făcut un îndemn nominal către aleșii din partea PAS și PPDA să nu intre în cabina de vot.

”Apel către deputații unioniști din PAS și DA: Maria Ciobanu, Lilian Carp, Octavian Țâcu, Iurie Reniță, Petru Frunze, Dinu Plângău, etc.

NU intrați în cabina de vot ca să o alegeți președinte de Parlament pe cea care ne-a amenințat în 2009 că ne împușcă dacă vom ieși în stradă”, a scris Gandrabur pe Facebook.

Amintim că deputatul PPDA, Maria Ciobanu, a întrebat-o, aseară, pe lidera PAS, Maia Sandu, cum să voteze pentru Zinaida Grecianîi, cea care în 2009 a amenințat tinerii protestatari din Piața Marii Adunări Naționale cu aplicarea armelor.

Sandu a răspuns în stilul său disprețuitor: „Doamna Ciobanu va decide ce va face”.

Consiliul politic al PAS a decis, ieri, cu votul a 46 de membri din 47, că formațiunea condusă de Maia Sandu va susține candidatura Zinaidei Greceanîi pentru funcția de președinte al Parlamentului. Presa a scris ulterior că împotrivă a fost doar Lilian Carp. Decizia a fost luată fără a cosulta PPDA.

sursa: hotnews.md