PAS a decis să-l lase pe Andrei Năstase fără funcție, de dragul alianței cu PSRM

Consiliul Politic Național al PAS a decis să cedeze socialiștilor funcția de speaker al Parlamentului și își păstrează postul de prim-ministru pentru Maia Sandu. În acest mod, liderul PPDA, Andrei Năstase, rămâne fără funcția râvnită. Decizia a fost luată fără a consulta formațiunea lui Năstase.

CPN al PAS a decis asumarea unui guvern ACUM și votarea întregului pachet de dezoligarhizare, de scoatere a instituțiilor din captivitate, în urma votării unui speaker propus de PSRM. Decizia nu se bazează pe încredere și parteneriat cu socialiștii, decizia este unica fezabilă să oprească dictatorul să pună stăpânire pe țară pentru următorii 10 ani, cel puțin”, se arată într-un comunicat al PAS.

Amintim că socialiștii au declarat, ieri, că orice discuții cu ACUM sunt posibile numai după ce PAS și PPDA o vor accepta pe Zinaida Greceanii în functia de premier. La rândul său, Năstase insistă ca PSRM-ului să-i revină postul de prim-ministru, pe care și-l dorește Sandu. Adjuncții acestuia au insistat că Năstase trebuie să fie președinte al Parlamentului “măcar două zile”, ceea ce le-a atras critici dure din partea analiștilor și comentatorilor politici.

Totodată, prin acceptarea unei alianțe cu PSRM, deputații PAS, deschis, încalcă angajamentul semnat pe 21 februarie, prin care au promis că nu vor face niciun fel de coaliție cu socialiștii. În caz contrar, ei au promis că renunță la mandatul de deputat.