Hoții care au spart mai multe case din Durlești, în arest. Au fost surprinși de camere| VIDEO

politiacapitalei.md

O grupare criminală a fost documentată și destructurată de către ofițerii de investigație ai Direcției de Poliție a mun. Chișinău și IP Buiucani de comun acord cu procurorii oficiului Buiucani ai procuraturii mun. Chişinău. Membrii grupării s-au dovedit a fi patru indivizi cu vârstele cuprinse între 25 şi 30 ani, originari din UTA Găgăuzia.

Conform datelor și probelor acumulate, pe parcursul lunilor februarie-aprilie, indivizii au spart cel puțin șapte locuințe din or. Durlești a mun. Chișinău. Bănuiții pătrundeau în case după ce se asigurau că proprietarii lipsesc, forțau geamurile din termopan, iar apoi sustrăgeau bunuri materiale: bijuterii din aur, bani, telefoane mobile. Acțiunile indivizilor au fost surprinse de camerele de supraveghere.

Ulterior, polițiștii au desfăşurat percheziţii autorizate la domiciliile lor, unde au depistat și ridicat bunurile materiale sustrase din locuințe. Potrivit proprietarilor, suma totală a prejudiciului material cauzat ar fi de cel puţin 800 000 lei.

Actualmente bănuiții sunt plasați în arest pentru un termen prelungit de 30 de zile. Aceștia sunt cercetați penal pentru furt în proporții, care conform legislației în vigoare prevede o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 la 12 ani.

Totodată polițiștii continuă investigaţiile în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor, precum şi identificarea altor complici ai acestui grup criminal.