Maia Sandu face isterii la ședințele cu PPDA. Oamenii lui Năstase vor să scape de ea

Cearta între liderii PAS și liderii PPDA domină agenda întâlnirilor între cele două componente ale fostului bloc electoral ACUM. Potrivit unor surse din cadrul PPDA, la sfârșitul săptămânii trecute, Maia Sandu a stors câteva lacrimi la întâlnirea dintre reprezentanții celor două partide. Ea a făcut isterie, acuzându-l pe Andrei Năstase, dar și echipa PPDA, de faptul că au eșuat negocierile cu PSRM privind majorarea guvernamentală, notează actual.md.

Acuzațiile Maiei Sandu i-a lăsat pe cei din PPDA cu gura căscată, iar nedumerirea lor exprimată în ședință au făcut-o pe liderul PAS să plângă.

Sursele au declarat pentru Actual.MD că, dacă până recent echipa PAS dorea să se despartă de PPDA, de această dată, o bună parte din echipa lui Andrei Năstase vrea să scape „de această istericikă”. Năstase, însă, mai insistă pe păstrarea unității cu PAS, mizând pe faptul că Maia Sandu va anunța, cât mai curând, susținerea pentru candidatura liderului PPDA la funcția de primar al Capitalei. Cei din PAS nu se grăbesc să o facă, încercând să forțeze un șir de condiții, deocamdată inacceptabile pentru cei din PPDA.

Aceleași surse au mai comunicat faptul că întâlnirile tuturor deputaților din fostul bloc ACUM nu au loc în ultimul timp din cauza multiplelor animozități care apar între cele două componente.

Amintim că săptămână trecută presa a scris că PAS a început realizarea unui sondaj printre membrii și simpatizanții săi pentru a pregăti despărțirea de Andrei Năstase.