O minciună din presă, dezmințită de Ministerul Sănătății: Toate produsele din cutia cadou pentru nou-născuți sunt de calitate și verificate permanent

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale vine cu o reacţie tranşantă la o pseudo-investigaţie trasă de păr, publicată de portalul anticoruptie.md, afiliat binomului PAS-PPDA. În materialul citat se spune că „produsele din cutia pentru nou-născuţi sunt de o calitate dubioasă”, nefondate, neargumentate și speculative.
 
“Toate produsele din cutie dețin certificatele de calitate, care demonstrează componența stofei, 100% bumbac. Mai mult ca atât, fiecare produs înainte de a fi achiziționat este analizat minuțios de specialiști în domeniul neonatologiei și pediatriei, care confirmă utilizarea acestora pentru copii noi-născuți”, se conţine în replica Ministrului Sănătăţii. 
 
Ministerul mai spune că, săptămânal, realizează vizite inopinate la maternitățile din țară  și controlează componența cutiilor și calitatea produselor.
 
“Fiecare mamă, atunci când primește cutia cu bunuri pentru noi-născuți completează un formular, prin care își exprimă părerea despre conținutul și calitatea produselor și ce ar dori să mai conțină cutia.  Toate opiniile sunt pozitive, iar propunerile au fost luat în considerare pentru noua cerere. Astfel, de la lansarea Programului, componența cutiei a fost schimbată, adăugându-se produse suplimentare, conform solicitărilor primite de la mămici”, se mai spune în comunicatul MSMPS. 
 
În continuare, Ministerul se declară indignat de faptul că atacurile la Programul „O nouă viață” sunt lansate exact în perioada procesului de achiziții publice, fiind expuse opiniile „unor specialiști” care nu-și divulgă identitatea.

Sursa: Hotnews.md