Năstase confirmă că vrea să meargă la Moscova, pentru a coopera cu organele de forță ale Rusiei

Liderul PPDA, Andrei Năstase, a confirmat public că vrea să meargă la Moscova, pentru a coopera cu organele de forță ale Federației Ruse. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune Jurnal TV.

Voi merge acolo să mă întâlnesc cu diaspora noastră, mă voi asigura că sunt în siguranță și pot da declarații în fața instituției de drept al oricărui stat din această lume, dar nimeni nu mă poate opri”, a declarat Andrei Năstase.

Amintim că, recent, site-ul postului de televiziune TV 8 a publicat documentul care confirmă faptul că liderul PPDA, Andrei Năstase, a fost chemat la Moscova. În documentul respectiv se spune că anchetatorii cercetează tranzacții financiare dubioase din Federația Rusă pe conturile unor persoane nerezidente, inclusiv prin intermediul unei bănci din Moldova.

Andrei Năstase a fost citat la Moscova să ofere informațiile pe care le deține despre acest caz, pe data de 13 mai.

În scrisoarea primită de Năstase nu figurează niciun nume, deși liderul PPDA, dar și postul TV 8 susțin că în document ar figura numele liderului PDM, Vlad Plahotniuc.

Ulterior, mai mulți analiști politici și jurnaliști au scris că scrisoarea este doar un pretext ca liderul PPDA să ajungă la Moscova, unde urma să negocieze formarea unei alianţe ACUM-PSRM. După ce planul a fost dat în vileag și a provocat nemulțumirea liderei PAS, Maia Sandu, Năstase a decis să-l trimită în locul sau pe fostul sau lider de campanie, proprietarul Starnet, Alexandru Machedon.

Totodată, Grupul Boiler Show de pe Telegram a venit și cu detalii despre combinațiile derulate de Andrei Năstase la Moscova. Potrivit sursei citate, proprietarul Starnet Alexandru  Machedon are mandat de a negocia la Moscova, în numele liderului PPDA, inclusiv formarea unei alianțe majoritare cu Partidul Socialiștilor.

Inițierea lui Machedon a avut loc la Viena, în cadrul unei întrevederi secrete cu doi emisari ai serviciilor secrete din Rusia.