Detergenți contrafăcuți, „fabricați” într-un garaj din sectorul Râșcani | VIDEO

Un bărbat în vârstă de 33 ani este bănuit de contrafacerea detergenților și comercializarea lor ilegală. „Fabrica” era camuflată într-un garaj de pe teritoriul sectorului Râșcani din Capitală. Ulterior, bărbatul plasa anunțurile pe rețele de socializare cu privire la comercializarea lor, ca fiind aduse de peste hotarele țării.

În urma percheziţiilor autorizate, poliţiştii au depistat şi au scos din circuit ilegal aproximativ 180 kg de detergenţi contrafăcuţi, sub formă de praf şi lichid, peste 195 de etichete şi ambalaje destinate împachetării, ștampile, vase de preparare și dozare a produselor contrafăcute, precum și facturi de procurare a materiei prime pentru fabricarea lor.

La solicitările poliţiştilor de a prezenta anumite acte de provenienţă sau de calitate, bărbatul nu le avea.

Produsele în valoare de circa 80 000 lei au fost imediat ridicate de la faţa locului şi transportate la Inspectorat, fiind depozitate până la emiterea unei decizii judecătoreşti. Totodată a fost întocmit un proces verbal cu privire la contravenţie în temeiul art. 263 “Desfăşurarea ilegală a activităţii de întreprinzător” și art.265 Achiziţionarea, păstrarea, transportul şi comercializarea ilegală a valorilor materiale, care prevede amendă în mărime de până la 9 000 lei.