Mesajele obscene de la protestele PAS-DA – “creative”, texte similare contra lor – ” vulgarități și atac la persoană”

Fruntaşii PAS şi PPDA, dar şi presa aservită lor, au criticat mesajele de pe pancartele anti-Năstase şi anti-Sandu ale manifestanţilor de ieri, din faţa Guvernului. În mass-media din trustul Ţopa – Platon au apărut mai multe materiale siropoase, în care manifestanţii erau făcuţi cu ou şi oţet, iar mesajele transmise de aceştia – indecente.

Presa galben-verde a uitat, însă, despre sloganele şi pancartele afişate la protestul PAS-PPDA din 1 iulie anul trecut. Atunci, mesajele şi scandările grobiene erau calificate drept ingenioase și creative şi chiar au fost admirate în știri cu galerii foto generoase.

“Să-mi bag votul în gâtul vostru!”, “CECuinea!”, “Plaha are puţa mica!”, “Candu – LOH!”, “Ne-am zaibit!” – sunt doar câteva dintre cele mai “creative” şi ingenioase mesaje, tirajate de Unimedia, Europa Liberă, TV 8 sau Agora.
La doar un singur an de la manifestaţiile “creative” ale PAS-PPDA, Europa Liberă califică scandările şi pancartele manifestanţilor de ieri, aproape identice cu cele din 2018, drept “xenofobe şi sexiste”.

Câteva sute de oameni i-au huiduit ieri pe liderii blocului ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase, care au încercat să obțină puncte politice din subiectul scumpirii carburanților și a unor produse alimentare.

Manifestanții au scandat “Năstase la pușcărie!” și purtau pancarrte pe care scria ”Platforma PA”. Aceștia au făcut haz și pe seama pantalonilor uzi, în care a fost suprins anul trecut liderul Platformei DA, în cadrul unei acţiuni de protest.