Demarează reparația drumului de ocolire a satului Izbiște şi Drumul – Peresecina – Hîrtopul Mare – Ohrincea

Astăzi a fost semnat contractul pentru îmbunătățirea Coridorului 11: drumul de ocolire a satului Izbiște şi Drumul – Peresecina – Hîrtopul Mare – Ohrincea.
Documentul a fost semnat de Administrația de Stat a Drumurilor și compania S.C. Nouconst S.R.L din Republica Moldova.

Este un contract foarte important pentru infrastructura Republicii Moldova. Coridorul 11 începe cu drumul național M2 Chișinău-Orhei-Soroca și este conectat la traseul național, care asigură o legătură dintre centrul și nordul țării. Acest proiect va asigura accesul către centrele de educație, sănătate și comerț a cetățenilor din zona respectivă, precum și va contribui la îmbunătățirea condițiilor drumurilor din regiunea rurală”, a declarat ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici.

Coridorul 11 începe de la intersecția cu drumul național M2: Chișinău-Orhei-Soroca și se sfârșește la intersecția cu drumul republican R23: Criuleni-Brăneşti-Ivancea-M2. Acesta face legătura dintre mai multe localități, traversând satele: Izbiște, Cruglic și Ohrincea. Lungimea sectorului de drum ce urmează a fi îmbunătățit constituie 8,91 km.

Timpul planificat pentru finalizarea lucrărilor este de 18 luni şi 12 luni pentru perioada de notificare a defecțiunilor (perioada de garanție).