Au început lucrările de întărire a digurilor pe râul Nistru în raionul Ștefan Vodă | FOTO

La indicația premierului Pavel Filip, au început lucrările de întărire a digurilor pe râul Nistru în localitățile din raionul Ștefan Vodă.

Amintim că prim-ministrul a convocat în seara zilei de ieri o ședință în legătură cu pericolul inundațiilor în urma ploilor abundente în raionul Ștefan Vodă, în special în localitățile din zona limitrofă a râului Nistru. Din cauza ploilor din ultimele zile, există riscul de cedare a digurilor pe râul Nistru în zona respectivă.

La Palanca deja au fost începute lucrările de fortificare a digurilor de protecție. Urmează să fie evaluată situația și întreprinse măsurile de rigoare și în localitățile Crocmaz, Răscăieți Vechi, Olănești, Purcari, și Talmaza. Potrivit responsabililor, au fost create Comisii Excepționale Locale în toate satele cu risc de inundații. Cel mai problematic sector este digul dintre satele Tudora și Crocmaz, care necesită a fi întărit.

Premierul a solicitat să fie mobilizate și forțele necesare din rândul efectivului armatei și carabinierilor, pentru a începe imediat lucrările de reparație și întărire a digurilor de protecție, astfel încât acestea să reziste unor eventuale ridicări a nivelului de apă.

În total, vor fi mobilizate circa 300 de persoane: militari, carabinieri, pădurari, constructori și drumari și peste 10 unități de tehnică specială.

Totodată, menționăm că meteorologii au emis pentru astăzi cod galben: se prevăd ploi de scurtă durată cu descărcări electrice, iar în a doua parte a zilei local vijelie în rafale de pînă la 15-20 m/s.